ponedeljek, 8. junij 2015

Kukova špica - Ko sončni zahod postane sončni vzhod


Kukova špica med sestopom v jutranjem času, nedelja 7. junij 2015

Kukova špica 2427m
  • start ob 14.15 na Uncu
  • prerezana pnevmatika v Vratih ob 16.15
  • asistenca ob 17.00
  • začetek hoje 1.25
  • na vrhu 4.50
  • nazaj na izhodišču okoli 8.40
Skratka, dan poln dogodivščin... Na začetku je bil plan sončni zahod z vrha Kukove špice, a se je zadeva kasneje nekoliko spremenila...na poti v dolino Vrata sem namreč povozil nekaj ostrega ob cesti in si prerezal prednjo pnevmatiko na vozilu..in to nama je vzelo kar precej časa..a konec dober, vse dobro, oziroma se bo zrihtalo...
Plan se takoj spremeni in odločiva se, da sončni zahod samo spremeniva v sončni vzhod...hoja ponoči je vendarle bolj prijazna od tiste po vročini..no, pa še kar fest se je pooblačilo tako, da od zahoda ne bi imela nič..
Sama pot do vrha Kukove špice čez Črlovec in sedlo Gulce je potekala brez težav. Nekaj malega snega je v zgornjem delu, kjer so melišča, a ne povzroča težav. Sončni vzhod je bil zelo slab, saj je bilo tudi jutro zelo oblačno..a je vendar nastalo nekaj fotografij :)

Uživala sva tako ali drugače, Matevž in Rok..pa še asistenca pomoč na cesti..hvala za prijaznost, hiter odziv in pomoč :)


Začelo se ni najbolje...pregovor pravi: Slab začetek, dober konec...


...ali pa: Slab začetek, še slabši konec...a, ne ne...res, da jutro na vrhu ni obetalo prihoda sonca in žarečih gora, pa je bilo vseeno lepo...Amfiteater je vedno lep in tudi danes je bil :)


Triglav se skriva za oblaki...danes ne bo žarel, tako kot je zadnjič...je pa res, da je treba uživat v vsakem danem trenutku, ki ga preživimo v gorah...tudi oblaki so lepi


Tale naju je spremljala vse od izhodišča do vrha


Med tem se je sonček že zdavnaj prikazal...a tokrat se oblaki niso pustili odgnati, no nekaj sončnih žarkov je vendarle obsijalo naše gore


Pogled proti Karavankam in KSA...tudi tam kraljujejo oblaki..ja, to jutro so res trdoživi



Priznati pa vseeno moram, da bi bilo brez pravi dolgčas...oblakov seveda


Pogled proti Kepi razkrije, da sonce že veselo sije...en sončni žarek uspe priti prav do tal :)


Mala Martuljška Ponca...včasih se splača malo počakati na vrhu. Tudi tokrat je bilo tako, da je po zelo klavrnem jutru sonce vendarle pozlatilo vrhove gora...ne vseh, pa vendar.


Tale greben spredaj je Široka peč


Velika Martuljška Ponca...lepotica z venčkom oblakov


Mangart, Lipnica in Špik


Visoka Rateška Ponca je bila deležna nekaj jutranjega sonca


Mangart


Kot že rečeno jutro ni bilo najlepše...a bilo je unikatno in takšnega ne bo več. Tudi sam se počasi odpravim nazaj dol proti sedlu Gulce...


Na tem delu prideva zopet na stezico...tu se namreč odcepi "pot" ali bolje rečeno brezpotje na Kukovo špico, ki je lepo vidna na desni..na levi je Škrnatarica vmes pa je sedlo Gulce.
Je pa res, da je pri sestopu potrebno dati oči na peclje...kaj hitro se lahko zgodi, da gremo predaleč dol...


Naredil se je lep dan in oblaki so res polepšali nebo


Gorska fotografija je res lep hobi, če se z njo ukvarjaš...ja, potem je treba it v breg, druge ni :)


Rjavina in Cmir obdana z oblaki

Zadnji del poti s Kukove špice je res lep in prav sproščujoč, saj tako lepe poti skozi prijeten bukov gozd ni daleč okoli. Pot je zelo lepo speljana in hitro nas pripelje nazaj na izhodišče...zame je to najlepša gozdna pot, ki te ne utrudi, ampak ravno nasprotno...tu se človek prav spočije :)

Hvala za ogled in lep pozdrav, Rok



Ni komentarjev:

Objavite komentar